Ultrason temel anlamda vücut içini ve organları incelemek için kullanılan tıbbi bir görüntüleme yöntemi olarak bilinir. Yaygın bir kullanıma sahip olan ultrason tekniğini pek çok hastanede görmeniz mümkündür. Özellikle birçok hastalığın tanı, tedavi ve biyopsi gibi işlemleri için ultrasondan yardım alınır.
Genel anlamda ultrasonlar tanısal ve tedavi edici ultrason olarak iki gruba ayrılır. Tanısal ultrason yüksek frekanslı ses dalgaları yoluyla görüntü üretir. Çoğunlukla cilt üzerine uygulandığı için pek çok rahatsızlığın tanısında geniş yer kaplar. Aynı zamanda daha iyi bir görüntü için ultrason probu, gastrointestinal sistem, vajina ya da kan damarları gibi farklı yollarla da kullanılabilir. Bu işlem için ultrasonun vücut içerisine yerleştirilmesi gerekir.
Tedavi edici ultrason ise ses dalgalarını kullanarak çalışma sağlar ama görüntü üretmediği için diğerinden farklıdır. Bu ultrason yönteminin en önemli özelliği, dokuları hareket ettirip itmek, dokuyu ısıtmak, kan pıhtılarını eritmek ve vücutta belirli yerlere ilaç göndermek için kolay bir kullanım sunmasıdır. Herhangi bir zararı olmayan ultrason sayesinde pek çok tedavi ve tanı işlemini daha hızlı şekilde yerine getirebilirsiniz.
Ultrason genel olarak hastalıkların teşhisi ve bazı hastalıkların yarattığı organ hasarını değerlendirmek amacıyla sıklıkla kullanılır. Ağrı, şişme ve enfeksiyon gibi belirtilerin araştırılmasında kullanılan ultrasonlar aynı zamanda vücudun iç organlarının çoğunun incelenmesinde de sıklıkla tercih edilir.
2D Ultrason Cihazı
2 boyutlu (2D) ultrason cihazları genelde rutin incelemeler için kullanılır. Özellikle gebelik takibi işlemlerinde 2D ultrason cihazları geniş bir yer kaplar. Değerlendirme ve kontrol süreçlerinde kullanılan bu ultrason cihazlarından alınan resimler siyah-beyaz bir forma sahiptir.
3D Ultrason Cihazı
3 boyutlu (3D) ultrason cihazları ile gebelik takibinde net sonuçlara ulaşılmak mümkün hale gelir. Bu uygulama sayesinde bebeğin haftalık gelişimi en doğru şekilde takip edilebilir. 3D ultrason uygulaması sayesinde bebeğin hangi haftada ne kadar gelişme gösterdiği detaylı olarak takip edilebilir.
4D Ultrason Cihazı
4 boyutlu ultrason cihazları üç boyutlu ve hareketli görüntü elde etmek için gereken desteği sağlar. Bu cihazlar ile cinsiyetin yanı sıra omurga gelişimi, el, burun, kafa kemikleri ve iç organlar gibi pek çok detayı düzenli olarak takip etmek mümkündür.
Farklı kullanım alanlarına uyum sağlayan ultrason seçeneklerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Aradığınız ultrasonlar için https://www.endustriyeltestcihazlari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.